BILD & FJÄRRANALYS

Bild & fjärranalys

Genom hög utbildningnivå och mångårig erfarenhet jobbar vi med det mesta inom området fjärranalys. Laserdata från nationell höjdmodell och flygbilder från drönare är exempel på data vi använder för att för att producera mervärden åt våra kunder.

Inom det här området arbetar med flera olika projekt

Åt Sveaskog har vi skattat skogliga parametrar från nationell höjdmodell på över en fjärdedel av Sveriges totala landareal. Vi fortsätter nu leveranser av förädlade data och smarta tjänster för de nya laserdata som kommer att samlas in över Sverige med början år 2018.

Under 2018 har vi sjösatt en nära realtidstjänst för generering av snabbortofoton. För många användningsområden av drönarbilder är produktionshastigheten från själva drönarfotograferingen till kartriktiga flygbilder av stor betydelse. Med denna tjänst kan användaren direkt nyttja insamlade drönarbilder i kartan.

Under 2017 och 2018 kartlägger vi plantageskog i ett antal länder i Afrika åt det norska företaget Green Resources A/S. Vi producerar och analyserar punktmoln från drönarflygbilder som insamlats av Green Resources.

UC-sigill